Нашата мисия с Phase One Rainbow Multispectral Imaging Solution е да ви даде възможност да поемете пълен контрол върху процеса на заснемане и анализ. Разработихме напълно автоматизиран работен процес за регистрация и обработка на поредица от изображения както за многолентови, така и за теснолентови мултиспектрални приложения за изображения. Автоматизацията се постига чрез първоначално калибриране на фокус, подравняване, експозиция и равномерно осветяване във всички използвани дължини на вълните. Калибрирането се извършва чрез прости стъпки в софтуера с помощта на предоставените цели за калибриране. След като бъде калибрирана, системата е готова за заснемане на поредица от изображения, едно след друго – просто позиционирайте обекта и натиснете „Capture“.

Софтуерът Rainbow MSI контролира всички елементи от процеса на заснемане – камера, филтри и осветление – осигурявайки точни резултати всеки път. За да не се разчита на услуги от трети страни, позволява значително време и разходна ефективност на етап анализ. Заснетите изображения се обработват в движение, създавайки пълен набор от изображения в съответствие с указанията на CHARISMA за многолентови изображения или пълен набор от изображения в сивата скала, готови за по-нататъшен статистически анализ за теснолентови изображения. Всички изображения са внимателно фокусирани, експонирани и подравнени, за да се получи „перфектният стак“, премахвайки всяко изискване за ръчно префокусиране, преоразмеряване или подравняване на изображенията и необходимостта от редактиране на светлини и сенки.

Първоначалният анализ на поредицата изображения може да бъде извършен с вградения модул за анализ, включително анализ на главните компоненти, анализ на независими компоненти и клъстерно групиране (K-means). Благодарение на степента на автоматизация, вече можете да създавате вашите мултиспектрални изображения с постоянно високо качество без експертен фотографски или научен опит. С изключително висока производителност можете значително да разширите обхвата на вашите изследвания.

Решението за мултиспектрално изобразяване на Phase One поддържа както многолентови, така и теснолентови приложения за изображения, осигурявайки единен, прост работен процес и за двете техники.

Многолентовите изображения се заснемат с помощта на UV, бели и IR светлини и предварително дефинирани филтри за регистрация на изображения с отражение и луминесценция. Изображенията се обработват в движение в съответствие с насоките на Charisma, като се получава перфектен пакет от TIFF изображения, готови за визуална проверка.

Теснолентовите, изображенията се улавят под 16 различни вълнови ленти от UV, през видимия спектър до IR. Изображенията на отражение и луминесценция могат да бъдат заснети чрез комбиниране на светлини и филтри, което води до поредица изображения, които се обработват в движение до сивата скала за последващ статистически анализ. Първоначалният анализ може да бъде предприет незабавно с помощта на вградения модул за анализ, предлагащ анализ на главните компоненти, анализ на независими компоненти и клъстерно групиране (K-means). Пакетите от изображения могат да бъдат експортирани за разширен анализ, като се използва всеки от наличните инструменти за статистически анализ като Paleo Corebox, ENVI, ImageJ, Matlab и др.

С дългогодишен опит в индустрията за изображения, ние полагаме големи усилия в изграждането на нашите продукти и решения с гъвкав и модулен дизайн. Решението за мултиспектрално изображение на Rainbow е напълно модулна, гъвкава система за мултиспектрално изобразяване с поддържани както многолентови, така и теснолентови светлини.

Решението може да се използва на всеки здрав статив за копиране, студиен статив или тежък статив. Можете лесно да превключвате между вертикално или хоризонтално кадриране, така че обектите да могат да се заснемат, докато остават окачени на стената за максимална гъвкавост. Освен това, позволявайки използването на статив за тежко натоварване, решението може да бъде напълно преносимо, така че мултиспектралните изображения могат да се извършват на обекти и артефакти in situ, вместо да се налага да се внася обектът в МСИ  студиото за поставяне върху дъска.

Това позволява на нашите клиенти просто да транспортират системата до където е необходима, което често е по-лесно, отколкото да се налага да преместват крехки артефакти и да рискуват потенциална повреда на ценните предмети. С пълна автоматизация и изключителна лекота на използване, практически всеки в една институция може да създаде идеално остри, експонирани и подравнени пакети от изображения, готови за незабавен анализ.

Решението Phase One Rainbow Multispectral Imaging включва камери с висока разделителна способност и огромен динамичен обхват, което гарантира, че най-малките детайли и най-малките следи са заснети без шум и са готови за анализ. Phase One е известен с производството на изображения с най-добро качество и същата тази философия е приложена и при решението за мултиспектрално изобразяване Phase One Rainbow, което гарантира ясни, детайлни изображения при всяка дължина на вълната, независимо дали се използват многолентови или теснолентови светлини.

Със 100MP и 150MP сензори за среден формат, Phase One камерите използват CMOS сензори с висока разделителна способност и усъвършенствано фокусиране, за да предоставят остри, точни, надеждни и повторяеми резултати през целия диапазон на светлината и избраните дължини на вълната. Широкоспектърният RGB сензор е пригоден за мултиспектрална работа, с допълнителното предимство, че може да се използва и за стандартна работа по цифровизация във видимия спектър. Просто прикрепете включения IR/UV филтър към обектива и сте готови да снимате в съответствие с указанията за изображения на Metamorfoze, FADGI и ISO. Камерата също така осигурява отзивчив изглед на живо за ефективно и безопасно позициониране на обекта, така че можете да виждате директно какво заснемате на вашето свързано устройство.

Цялата ни продуктова гама е проектирана да работи усилено и да издържи многогодишно интензивно натоварване, като предлага индустриално качество на изработка, изработена от алуминий от самолетен клас и използвайки най-издръжливите механични и електронни компоненти. Затворът Reliance в камерите е гаранционен за 1 милион задействания, а вграденият електронен затвор предлага неограничен брой задействания без движещи се части.

Phase One работи със специалисти в проекти за мултиспектрални изображения от години. Въз основа на този опит, ние разработихме гъвкаво, лесно за управление и стабилно решение на МСИ, съсредоточено около работния процес с най-добрите практики. Решението Rainbow гарантира, че последователното и ефективно изобразяване с минимални допълнителни разходи подобрява процеса на мултиспектрален анализ в широк спектър от приложения.

Решението Rainbow MSI може да бъде пригодено за широк спектър от приложения и проекти. Нашият опитен екип е готов да ви помогне с персонализирани насоки при конфигурирането на най-доброто решение за дадено приложение. Съветите са подкрепени с онлайн демонстрации и примерни изображения от Phase One Rainbow MSI демо центъра в Кьолн, Германия. Ние предлагаме на всички наши клиенти водещата в света поддръжка за клиенти на Phase One. Ще бъдете подпомогнати във всички стъпки за стартиране на решението, от избора на правилните компоненти до инсталирането и използването.

Широкоспектърните камери от 100 и 150 мегапиксела са обхванати от нашата тригодишна гаранция за работоспособност и всички компоненти са избрани поради тяхната издръжливост, за да осигурят продължителна работа в най-натоварената среда. С удоволствие организираме демонстрации на място с проучвания за осъществимост и предлагаме семинари, в които нашите специалисти могат да ви преведат през основите на многоспектралното заснемане, обработка и анализ на изображения.

 

Камерите iXH 150MP и iXG 100MP използват CMOS сензори с висока разделителна способност, точни в цветовете и с усъвършенствано фокусиране, предоставят остри, надеждни и повторяеми резултати през целия обхват на включените светлинни дължини на вълната. Широкоспектърният RGB сензор, пригоден за мултиспектрално изобразяване, може да се използва и за нормална работа по дигитализация. Просто прикрепете включения IR/UV филтър, като използвате предоставените стъпкови пръстени към обектива и сте готови, следвайки указанията на Metamorfoze, FADGI и ISO 19264

CMOS сензор с отзивчив изглед на живо за бързо и безопасно позициониране на обекта
Персонализиран сенник, монтиран на филтърно колело
Предлага се с обектив Schneider Kreuznach 72мм. и 120мм., подходящ за МСИ изображения и работа по дигитализация на плоски оригинали
Ламелният затвор RS (гаранционен за 1 милион задействания) осигурява функцията Auto PPI

Научи Повече за iXH

Софтуерът контролира всички елементи и позволява пълната автоматизация на решението, позволявайки прилагането му без задълбочена подготовка и обучение, като по този начин постига ефективност на разходите и времето.

Интегриран модул за анализ, за да видите резултатите незабавно
Анализ на главните компоненти, независим компонентен анализ и клъстерно групиране (K-means)
Инструментът за спектрално отчитане дава незабавен преглед на спектралната композиция в дадена точка от изображението за теснолентови пакети от изображения

Многолентови светлини, осигуряващи теснолентова UV, широколентова видима светлина, широколентова и теснолентова IR

Използва се за Опазване, Реставрация и Консервация на Произведения на Изкуството и Полицейска Криминалистика
Следва насоките на CHARISMA
Теснолентови светлини, доставящи 16 тесни ленти светлина от UV, през видимия спектър до IR

Използва се за Анализ на мастила, бои, остатъци и елементи в ръкописи, предмети и произведения на изкуството.

Държи до пет филтъра и е конфигуриран да поддържа нуждите от филтриране на прецизни видими изображения и луминесцентни изображения.

Следва насоките на CHARISMA
Позволява смяна и може да бъде конфигуриран с всякакви 2″ филтри за бъдещи научни приложения

  • Demo Image
  • Demo Image