Компоненти на решенията за сканиране на книги

Решенията за сканиране на книги на Phase One се състоят от позиционирана единична или двойна камера, копирен статив, книго-държател и Capture One CH. Разгледайте пълното портфолио от сканиращи решения от Phase One в Ръководството за решения - достъпно като изтегляне в долната част на този раздел.

iXH / iXG камера система

iXH / iXG Камера Система е оборудвана с PPI-Assist, който прецизно измерва разстоянието до обекта и записва PPI, изобразителното поле и увеличението, което улеснява позиционирането на iXH / iXG на копирна стойка за дадено приложение на сканиране. В комбинация с Phase One AutoColumn (автоматизирана копирна колона) и Capture One CH софтуер, iXH / iXG Камера Система предоставя автоматизирано позициониране на камерата за определен PPI.

DT Atom и люлка за дигитализация на книги

DT Atom е настолна плотова платформа за дигитализация, включваща AutoColumn, която може да бъде разширена и надградена за да отговори на почти всеки проект за дигитализация. Потребителят може да отключи стандартния твърд плот и да го замени с различни аксесоари, за да се настрои по-добре за дигитализация на различни видове материали.

Съвместимия с DT Atom, DT Book Cradle осигурява приятелска за консервацията степен на съхранение, бърза и ефективна дигитализация на A3 обвързани материали. Уникалният му дизайн включва накланящ се навътре монтаж на камерата, осигурявайки ергономична дигитализация, без да увеличава пространството заемано от системата. Опционалното стъкло използва механизъм за подпомагане на повдигането, за да подобри ергономичността на потребителя за дълги периоди на употреба. Стъклото може да бъде напълно отстранено за по-малко от минута, когато минималният контролиран от оператора контакт със стъклото не е подходящ за даден материал. За да се гарантира безопасността на подвързването, механизмът на платформата за книги свободно се плъзга напред и назад, за да гарантира, че гърбът винаги е правилно подравнен към снимачната рамка. Това също гарантира, че стъклото, ако се използва, не може да създава неоправдан натиск върху подвързването.
DT Atom с Book Cradle функции (когато се използва с iXH/iXG и Capture One CH):

Лесна за работа, работeща и като мобилно решение
Заменяеми от потребителя модули за широка гама от материали
Задейства се чрез крачно или ръчно задвижване
Включва DT Photon LED осветление (CRI/CQS от 98)
Позволява отваряне на книги от 80 °, 100 ° или 180 °
Позволява заснемане със или без стъкло
Стъклен повдигащ механизъм за дългосрочна ергономия
Phase One е система с дизайн на принципа "отворена платформа" това позволява надграждане на разделителната способност (замяна на цифровия модул), като по този начин преодотвратява остаряването.

DT Versa и универсална люлка за дигитализация

Първоначално проектирана и изработена за Националната Администрация на Архивите, DT Versa Reprographic Capture Cradle е най-новата интеграция на технологиите за дигитализиране на книги и репрографски данни.
Разработена с AutoColumn за iXH/iXG Camera System за постигане на приятелска за консервацията степен на запазване с най-бързата скорост на заснемане, като същевременно осигурява надеждност, удобство на употреба и безопасност на материалите , DT Versa е оптималното решение на дигитализация за заснемане на редки, обвързани и еденични колекции от документи.

DT Versa разполага с вградена пневматична 180° двойна подложка за книга, която се приспособява към дебелината на обвързаните материали. Системата е проектирана да приведе отпечатаните материали до оптимален фокус и побира книги с размери до 63,5 х 89 см (>A1) с гръб до 10,2 см. Платформите нежно натискат книгите върху стъкления лист за заснемане на изображения, а също така могат да оставят документи частично отворени, когато подвързването е твърде крехко и не може да бъде напълно изравнено.

DT Versa се отличава с модулен дизайн, който включва най-добрите съвременни системи на цифрови фотоапарати и може да бъде обновен с промяна на технологиите или нуждите.

DT BC100 Книжна Люлка

Изградена върху успеха на DT Reprographic System, DT BC 100 Двойно Камерна Везна за Книги, предефинира начина на дигитализиране на библиотечните материали. BC100 е единствената истинска 48-битова система на пазара, която ще отговори на високите изисквания на културните институции чрез осигуряване на най-високо качество на изображението, бързина и надеждност, необходими за заснемане на голямо разнообразие от подвързани и крехки материали - всичко това защитавайки оригиналните документи ,
Проектиран за масово дигитализиране на книги, 100-градусовото сгъваемо анти-рефлексно стъклено табло и регулируема люлка на книгата осигурява най-голямото разнообразие за подвързани материали с размери на страниците до A2 на една страна.

Модулният дизайн на DT BC 100 позволява модернизиране на камерата и устройството за регистрация, гарантирайки, че няма да остарее.

DT BC100 Характеристики:

Двойно камерно решение за заснемане на книги с невероятна скорост
Способен за снимане на обвързани и свободни материали
100° антирефлексен стъклен модул, позволяващ дигитализация до A2 на страна.
TIFF, JPEG и PDF изходен клас на запазване в RGB, Сива скала и CMYK режими. Поддържат се и отворен код Raw и DNG.
Вярно 48 битово заснемане
Задействане с крака и/или ръка
4 абсорбиращи колела за погасяване на вибрациите
Дизайн с отворена платформа
Опции за променлива разделителна способност
Лесна за работа
Трайна

Capture One CH - софтуер за Културно Наследство

Capture One CH е професионално решение за бързо заснемане, създаден за общността на Културното Наследство. Изграден върху известния софтуер Capture One, изданието Cultural Heritage предлага високоспециализиран набор от функции, който осигурява значително по-бърз репрографски работен процес по време на заснемане и постпродукция.
Новият режим Slipstream - опростен потребителски интерфейс - позволява заснемането да се извършва от по-малко квалифицирани оператори и ускорява работния процес, особено при работа с големи колекции и големи обеми документи.