Заснемете 150MP 4-Лентови изображения

С нарастващото търсене на комбинирани въздушни снимки на NIR и RGB за приложения като анализ на културите за оптимизация на растежа, вегетационно здраве и замърсяване на околната среда, както и проекти, включващи наблюдение на града за мониторинг на зелени площи, Phase One разработи напълно автоматично решение за заснемане и обработка 4-лентови изображения *, като се използват две въздушни камери Phase One с висока разделителна способност, специално проектирани за фотограмметричния въздушен пазар.

Едно решение за много приложения

Перфектният избор за всякакви 4-лентови точни изисквания.

Ефективно решение
Гъвкави: две камери, които могат да се използват в различни комбинации (заедно или самостоятелно) за различни едновременни проекти.
Лек и компактен: лесен за инсталиране в малки въздушни платформи
Опростен работен процес, намаляване на часовете, прекарани в пост-обработка
Надежден изход: точни изображения с висока разделителна способност

Опростяване на работния процес

4-лентовото решение включва две синхронизирани метрични калибрирани камери Phase One (RGB и NIR), монтирани една до друга на специално проектирана основа, компютър - iX Controller и софтуер iX Capture.

Софтуерът автоматично генерира изображения без изкривяване и извършва фина съвместна регистрация на пиксели от NIR към RGB изображения, включително обработка на различни размери на изображенията.

Потребителите могат да генерират следните продукти:

4-лентов комбиниран NIR и RGB (RGBN) TIFF (4-лентов CIR)
3-лентов комбиниран NIR и RGB (NRG) TIFF (3-лентов CIR)
NDVI (нормализиран вегетационен индекс на разликите) TIFF
Без изкривяване / коригиран RGB TIFF
Без изкривяване / коригиран NIR TIFF
RGB TIFF
NIR TIFF

iX Capture

iX Capture е професионално приложение за заснемане и обработка, което е създадено изключително за снимане със системи за въздушна фотография Phase One.

Използван заедно с въздушните камери Phase One, този професионален софтуер за заснемане и обработка позволява пълен контрол върху една или няколко камери, което позволява на оператора лесно да наблюдава и контролира всеки аспект на събирането на въздушни цифрови данни.

Създаден за използване с тъчскрийн или мишка, iX Capture прави промените в камерата и експозицията толкова лесно, колкото натискането на бутон. Той съдържа всички основни инструменти за висока производителност в един пакет, за да ви позволи да заснемате, наблюдавате и обработвате изображения в бърз, гъвкав и ефективен работен процес.

iX Capture експортира сурови снимки в TIFF и JPG изображения, коригира изкривяването на TIFF и JPG изображенията и партидните процеси RGB и NIR в CIR и NDVI продукти.

iX контролер

Създаден, за да осигури максимална скорост, Phase One iX Controller действа като централен хъб на вашата система от въздушни камери, контролиращ няколко камери. Работейки с 6 отделни USB 3 порта, iX Controller доставя чупещи рекорда  I/O скорости.
4-то поколение Intel® Core ™ i7
Безвентилаторно (пасивно) охлаждане
Здрава конструкция
8 GB RAM
Захранва два дисплея
Захранва и задвижва множество камери
Предварително инсталиран с iX Capture
Две сменяеми твърдотелни записващи устройства (SSD)
Малък размер, лесно интегриран във всяко въздухоплавателно средство